Jeugdtrauma’s

Psycholoog Heerlen bij jeugdtrauma's

Therapie bij jeugdtrauma’s

Je kunt lichamelijk, seksueel en ook geestelijk mishandeld zijn in je jeugd. Toen was het overleven, en waarschijnlijk nu nog steeds.

Met behulp van de Transactionele Analyse (persoonlijkheids- en ontwikkelingstheorie en psychotherapeutische methode) leer je de gebeurtenissen van vroeger en je overlevingsgedrag achter je te laten. Je leert opnieuw te kiezen. Middels de Transactionele Analyse en mijn begeleiding leer je jezelf te verkennen in jouw relatie met de wereld om je heen. Transacties tussen jou en anderen.


Jeugdtrauma

Een productiever en gelukkiger leven

De afschermende benadering vanuit vroeger naar de wereld om je heen, je overlevingsgedrag, heeft je beschermd maar ook beperkt. Nu ga je jezelf opnieuw vinden met mijn ondersteuning. De Transactionele Analyse gaat ervan uit dat je je besluit (onbewust) tot overleven nam toen al die nare dingen gebeurden in je jonge leven. Dat besluit was nodig om te overleven.

Nu in je volwassen leven krijg je daardoor klachten omdat dat vroegere gedrag eigenlijk niet meer van toepassing is. Samen gaan we kijken wat bij vroeger hoort en wat je er niet meer van nodig hebt. We kunnen dit spelenderwijs met psychodrama uitproberen en oefenen, en op zoek gaan naar jouw krachtbronnen.

Vervolgens bepaal je wat je nu in je huidige leven kunt ombuigen en hoe je tot een productiever en gelukkiger leven kunt groeien door middel van het opnieuw keuzes maken.

Heb jij hulp nodig bij het verwerken van je jeugdtrauma’s? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Jeannette

Neem contact op


Psycholoog Heerlen Ervaringen van cliënten
Door jouw aanpak heb ik geleerd me open te uiten in mijn relatie, mijn gevoelens uit te spreken en duidelijk te maken wat ik nodig heb ...
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak


psycholoog heerlen Psycholoog Heerlen
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 10 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-lvpw-rbcz
psycholoog heerlen Psycholoog Heerlen
Leenstraat 14
6372 HN Landgraaf
Top